En snabb titt på historien om olagliga människoexperiment

De som ignorerar historien är dömda att upprepa den.

Generellt sett är det mindre troligt att människor som är utbildade i historia stöder den kovida agendan eller underkastar sig tvångsinjektioner. Här är en sexminuters snabbkurs om några av de olagliga medicinska experiment som har utförts på oskyldiga människor under det senaste århundradet, vilket ledde fram till de nuvarande brotten mot mänskligheten.

Visste du att nästan hälften av alla tyska läkare anslöt sig till nazistpartiet i början av 1900-talet?? 

Många människor, inklusive jag själv, undrar hur så många läkare kan ägna sig åt den ovetenskapliga och onda kovidsagendan?

Ett enkelt svar är att få belöning och undvika straff. Det är ungefär som att träna en smart hund. När det gäller covid-agendan och läkare är belöningen lätta pengar och lätt arbete; covid är ett lukrativt spel för den fogliga läkaren. Om man däremot motsätter sig covidagendan och utövar korrekt medicin vid denna tidpunkt möts man av allvarliga ekonomiska och yrkesmässiga angrepp från medicinska tillsynsorgan, som CPSO i mitt fall.

Här är ett mycket mer komplicerat och historiskt svar. Det finns i en artikel som publicerades den 3 oktober 2012 i International Journal of Law and Psychiatry. Artikeln med titeln "Why Did So Many Doctors Join The Nazi Party" innehåller följande sammanfattning:

Under Weimarrepubliken i mitten av 1900-talet blev mer än hälften av alla tyska läkare tidigt medlemmar i det nazistiska partiet, vilket överträffade alla andra yrkesgruppers medlemskap i partiet. Redan tidigt spelade det tyska läkarförbundet den mest instrumentella rollen i det nazistiska medicinska programmet, som började med marginalisering av judiska läkare, fortsatte med påtvingade "experiment", "eutanasi" och sterilisering, och kulminerade i folkmord genom medikalisering av massmord på judar och andra som karikerades och demoniserades av den nazistiska ideologin. Med tanke på den medicinska eden att "inte göra någon skada" har många etiska analyser efter kriget ansträngt sig för att förstå dessa till synes paradoxala grymheter. Varför agerade läkare på ett sådant sätt? Men få har försökt förklara varför en så överväldigande andel av det tyska läkarförbundet överhuvudtaget blev självvalda nazister.

Den här artikeln ger en inblick i denna paradox genom att utforska några viktiga sårbarheter, motiv och rationaliseringar som kan ha gjort tyska läkare benägna att ansluta sig till nazismen - yrkesmässiga sårbarheter hos läkare i allmänhet (värdering av konformitet och lydnad mot auktoriteter, värdering av förebyggande av smitta och bekämpning av dödlighet), och att ha ett grundläggande intresse för biomedicinsk kunskap och forskning), ekonomiska faktorer och motiv (relaterade till läkares ekonomiska osäkerhet och incitament för ekonomisk utveckling) samt nazistiska ideologiska och historiska rationaliseringar (övertygelser om socialdarwinism, eugenik och den sociala organismen som helig). Av särskild betydelse för framtida forskning och utbildning är det sätt på vilket förföljelsen av judiska läkarkollegor rationaliserades i den medicinska etikens namn. Det är mycket viktigt att ta vederbörlig hänsyn till de krafter som gav bränsle åt "nazistisk medicin", eftersom det kan belysa de förhållanden och motiv som gör läkare mottagliga för felaktiga tillämpningar av medicinen, och vägleda oss till att förebygga framtida missbruk.

Här är hela artikeln: Varför gick så många tyska läkare tidigt med i nazistpartiet? Av Omar S. Haque, Julian De Freitas, Ivana Viani, Bradley Niederschulte och Harold J. Bursztajn.

Dela knappar

Telegram
E-post
Facebook
Twitter
WhatsApp
Skriv ut

Nyhetsbrev

Bli den första att få veta när Dr. Trozzi släpper innehåll. Det är gratis att gå med i vårt nyhetsbrev och du kan när som helst avsluta din prenumeration eller ändra dina inställningar för meddelanden.


Genom att skicka detta formulär godkänner du att få e-postmeddelanden från Trozzi, RR2, Bancroft, ON, K0L 1C0, https://drtrozzi.com/. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att ta emot e-postmeddelanden genom att använda länken SafeUnsubscribe®, som finns längst ner i varje e-postmeddelande. E-postmeddelanden skickas av Constant Contact

Våra allierade

sv_SESvenska