Dr Mark Trozzi

Världens myndigheter har lämnat "falsk och vilseledande information" om COVID-19.

Inledning av Sky News Australia:

Världen har sett en hel rad mycket viktiga myndigheter ge "avsiktlig eller oavsiktlig" falsk och vilseledande information sedan början av pandemin av coronaviruset, enligt David Adler, författare på The Spectator.

"I mitten av januari, i början av pandemin, fick vi se det viktigaste internationella organet - Världshälsoorganisationen - återge propagandan från Kina om att det inte fanns någon överföring från människa till människa", sade Adler till Sky News värd Chris Kenny. "Detta är kritiskt, de gjorde det i början och de kan mycket väl ha uppmuntrat vissa länder att fördröja genomförandet av åtgärder som kunde ha begränsat spridningen."

Adler sade att visselblåsare och läkare i Kina har "dragits åt sidan" och "disciplinerats", medan andra helt enkelt har försvunnit. 

"Det här är som i 1984, George Orwell skulle ha rullat sig och sagt: 'Jag varnade dig för det här, nu händer det'", sade han. "Människor har sett många falska löften, mycket falsk information från organisationer som de borde kunna lita på, och det har undergrävt allmänhetens förtroende."

Trozzi-rapportenVi vill ge dig de bästa resurserna och uppmanar dig att anmäla dig till vårt nyhetsbrev via e-post.
Klicka på bilden för biljettinformation
Telegram
Twitter
Facebook
E-post
Skriv ut

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA ImageÄndra bild

Trozzi-rapportenVi vill ge dig de bästa resurserna och uppmanar dig att anmäla dig till vårt nyhetsbrev via e-post.

Bli först med att få information när Dr. Trozzi släpper en ny video eller artikel. Det är gratis att gå med i vårt nyhetsbrev och du kan när som helst ändra dina inställningar för meddelanden.

sv_SESvenska