Premiärminister Brian Peckford stämmer Trudeau-regimen. Känn till dina rättigheter

Författaren till stadgan om rättigheter och friheter stämmer Trudeau-regimen för brott mot den i stadgan garanterade rörelsefriheten

Brian Peckford var Newfoundlands premiärminister i ett decennium (1979-1989). Han är den enda överlevande författaren till den kanadensiska rättighetsstadgan. Detta är en del av vårt lands konstitution och en gåva av stort värde som alltför få av oss har läst, för att inte tala om studerat. Vi kan inte utöva och försvara våra rättigheter utan att känna till dem; detta är ett hål i vårt försvar som dagens tyranner har utnyttjat mot oss. Det är dags att vi studerar stadgan och ger oss själva möjlighet att leva de friheter som Peckford och de andra författarna har skrivit in i vårt lands högsta lagar.

Här är Den kanadensiska stadgan om rättigheter och frihet. Stadgan är det främsta juridiska försvaret för dina rättigheter och friheter. Skriv ut den, studera den, häng upp den på väggen och bär med dig en pocketversion. Att ha landets högsta lag i fickan kan försvara dig mot vem som helst, inklusive polisen, som påtvingar dig omotiverade kränkningar av dina rättigheter.

Om stadgan

Den kanadensiska stadgan om rättigheter och friheter är en rättighetsförklaring som ingår i Kanadas konstitution och utgör den första delen av 1982 års konstitutionella lag.

Här är några av höjdpunkterna:

Den första raden i stadgan lyder: "Kanada är grundat på principer som erkänner Guds överhöghet och rättsstatsprincipen". Detta är landets högsta lag! Guds överhöghet, inte Trudeau, Ford och andra tyranner. Rättsstaten gäller för alla.

I stadgan fastställs våra grundläggande friheter i fråga om samvete och religion, tankar, övertygelse, åsikter, yttrandefrihet, press och kommunikation, församlingsfrihet och föreningsfrihet samt vår rätt att rösta och välja våra regeringar.

Det slår fast vår rätt att fritt röra oss i och utanför Kanada och inom Kanada. Detta inbegriper vår rätt att arbeta i vilken provins som helst.

I stadgan fastställs vår rätt till liv, frihet och säkerhet, vårt skydd mot övergrepp inom rättssystemet, vår rätt till jämlikhet, vår rätt till franska och engelska språk samt vår rätt till utbildningsval och utbildningsalternativ.

Avsnitt 1 i stadgan: Den kanadensiska stadgan om rättigheter och friheter garanterar de rättigheter och friheter som anges i den, med förbehåll för sådana rimliga begränsningar som föreskrivs i lag och som bevisligen kan motiveras i ett fritt och demokratiskt samhälle." Det betyder att dessa rättigheter är överordnade och att de inte kan kränkas eller åsidosättas av regeringen utan bevisbara skäl. Ingen regering har visat att den kan rättfärdiga sina olagliga, stadgevidriga och samtida mandat som strider mot våra rättigheter enligt stadgan.  

Lägg märke till att stadgan garanterar dessa rättigheter och friheter för varje enskild individ, vilket inkluderar dig, mig och alla kanadensare. Individens rättigheter är okränkbara; de kan inte åsidosättas eller tas bort för att det är i samhällets intresse. De är dina individuella oförytterliga rättigheter.  

De nuvarande reserestriktionerna är en av många kränkningar av våra rättigheter enligt stadgan. Vi har rätt att resa över hela landet samt in och ut ur landet. Trudeaus federala reseförbud är ett direkt brott mot våra rättigheter.

Brian Peckford på The Strong and Free Truthcast

Om videon

Förra veckan, den 26 januari, lämnade premiärminister Brian Peckford från 2022, tillsammans med Kanadas stora försvarare på Justice Center For Constitutional Freedom, in en stämningsansökan mot Trudeau-regeringen för att ha brutit mot Brian Peckfords rätt till fri rörlighet i Kanada enligt den konstitutionella stadgan.

Vi sitter alla i samma båt som Peckford när det gäller Trudeaus försök att kränka våra rättigheter. Det här fallet har enorma konsekvenser för oss alla, liksom enorma konsekvenser för många av de andra kränkningar av rättigheterna i stadgan som pågår i hela landet sedan lanseringen av covid-19-agendan.

När det gäller hur vi alla kan hjälpa till pekar Peckford på fortsatt civil olydnad, utbildning av medborgarna och fortsatt deltagande. Genom att upprätthålla protester och aktivism konstant över hela Kanada upprätthåller vi det nödvändiga trycket på den politiska klassen. Peckford varnar för försök att ändra stadgan.

Peckford förklarar: "Inget dokument är perfekt, och det kommer att finnas tolkningar, men vi har inflytande över hur det utformas. tolkad, och därför måste vi sätta tryck att den politiska klassen, och det gäller även domarna, ska veta, att vi vet: ni försöker vrida och sätta en rund pinne i ett fyrkantigt hål, och det kommer vi inte att acceptera. Det är vår bästa chans genom civil olydnad, utbildning av medborgarna och kontinuerligt deltagande."

Extra länkar:

 

Regeringen kanske inte hjälper oss, men Strong and Free Canada och JCCF gör det. Hjälp till att dela med dig av resurserna och stöd dessa organisationer.
Telegram
E-post
Facebook
Twitter
WhatsApp
Skriv ut

Anmälan till nyhetsbrev


Genom att skicka detta formulär godkänner du att få e-postmeddelanden från . Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att ta emot e-postmeddelanden genom att använda länken SafeUnsubscribe®, som finns längst ner i varje e-postmeddelande. E-postmeddelanden skickas av Constant Contact

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA ImageÄndra bild

10% Rabatt med kod: TROZZI

Signature Series Spike Support Formula

CAD $64.99

Formula för friskt hjärta och muskler

CAD $54.99

Signature Series Restful Sleep Formula

 CAD $52.99

sv_SESvenska