Een snelle blik op de geschiedenis van onwettige menselijke experimenten

Zij die de geschiedenis negeren zijn gedoemd hem te herhalen

In het algemeen zullen mensen met een historische opleiding minder geneigd zijn de agenda van de kovid te steunen of zich te onderwerpen aan de gedwongen injecties. Hier volgt een spoedcursus van zes minuten over enkele van de onwettige medische experimenten die in de afgelopen eeuw op onschuldige mensen zijn uitgevoerd, en die hebben geleid tot de huidige misdaden tegen de menselijkheid door coviden.

Wist u dat bijna de helft van alle Duitse artsen lid werden van de nazi-partij in het begin van de twintigste eeuw? 

Veel mensen, waaronder ikzelf, vragen zich af: hoe konden zoveel artsen zich wijden aan de onwetenschappelijke en kwaadaardige agenda van de kovid?

Een eenvoudig antwoord is beloning te krijgen en straf te vermijden. Het is net als het trainen van een slimme hond. In het geval van de covid-agenda en artsen, is de beloning gemakkelijk geld en gemakkelijk werk; covid is een lucratief spel voor de volgzame arts. Daarentegen wordt het tegenwerken van de covid-agenda en het beoefenen van de juiste geneeskunde in deze tijd geconfronteerd met ernstige financiële en professionele aanvallen door medische regelgevende instanties, zoals in mijn geval de CPSO.

Hier is een veel ingewikkelder en historisch antwoord. Het is te vinden in een artikel dat op 3 oktober 2012 is gepubliceerd in het International Journal of Law and Psychiatry. Het artikel getiteld "Waarom sloten zoveel dokters zich aan bij de Nazi Partij" bevat deze samenvatting:

Tijdens de Weimar Republiek in het midden van de twintigste eeuw werd meer dan de helft van alle Duitse artsen vroegtijdig lid van de Nazi Partij, en overtrof daarmee de partij-inschrijvingen van alle andere beroepsgroepen. Vanaf het begin speelde het Duitse Genootschap van Geneesheren de belangrijkste rol in het medische programma van de Nazi's, beginnend met de marginalisatie van Joodse artsen, overgaand tot gedwongen "experimenten", "euthanasie" en sterilisatie, en culminerend in genocide via de medicalisering van massamoord op Joden en anderen die door de Nazi-ideologie als karikaturen en demonen werden bestempeld. Gezien de medische eed om "geen kwaad te doen", hebben vele naoorlogse ethische analyses geprobeerd deze schijnbaar paradoxale gruweldaden te begrijpen. Waarom handelden artsen op een dergelijke manier? Maar weinigen hebben geprobeerd de zelfgeselecteerde Nazi-inschrijving van zo'n overweldigend deel van de Duitse medische vereniging te verklaren.

Dit artikel geeft inzicht in deze paradox door enkele belangrijke kwetsbaarheden, motieven en rationalisaties te onderzoeken die Duitse artsen voorbestemd kunnen hebben gemaakt om lid te worden van de nazi's - professionele kwetsbaarheden onder artsen in het algemeen (het waarderen van conformiteit en gehoorzaamheid aan het gezag, het waarderen van het voorkomen van besmetting en het bestrijden van sterfte), economische factoren en motieven (gerelateerd aan economische onzekerheid onder artsen en stimulansen voor economische vooruitgang), en ideologische en historische rationalisaties onder artsen (het waarderen van conformiteit en gehoorzaamheid aan het gezag, het waarderen van het en het hebben van een fundamentele interesse in biomedische kennis en onderzoek), economische factoren en motieven (gerelateerd aan de economische onzekerheid van artsen en stimulansen voor economische vooruitgang), en ideologische en historische rationalisaties van de nazi's (overtuigingen over sociaal-darwinisme, eugenetica, en het sociale organisme als heilig). Van bijzonder belang voor toekomstig onderzoek en onderwijs is de manier waarop de vervolging van Joodse artsencollega's werd gerationaliseerd in de naam van de medische ethiek zelf. De juiste aandacht geven aan de krachten die de "Nazi Geneeskunde" voedden is van groot belang, omdat het de omstandigheden en motivaties die artsen vatbaar maken voor verkeerde toepassingen van de geneeskunde aan het licht kan brengen, en ons kan leiden in de richting van preventie van toekomstig misbruik.

Hier is het volledige artikel: Waarom sloten zoveel Duitse artsen zich vroeg aan bij de Nazi Partij? Door Omar S. Haque, Julian De Freitas, Ivana Viani, Bradley Niederschulte, en Harold J. Bursztajn.

Telegram
E-mail
Facebook
Twitter
WhatsApp
Afdrukken

Steun onze missie

Wij stellen uw donaties zeer op prijs. Uw bijdragen helpen onze steeds diversere inspanningen, gezien en ongezien, om gezondheid, waardigheid, veiligheid en mensenrechten te herstellen, in stand te houden.

Dr. Trozzi's Nieuwsbrief

Wees de eerste om te weten wanneer Dr. Trozzi inhoud vrijgeeft. Lid worden van onze e-mailnieuwsbrief is gratis, en u kunt zich op elk moment uitschrijven of uw meldingsinstellingen wijzigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CAPTCHA ImageAfbeelding wijzigen

nl_NLNederlands