Dr. Mark Trozzi

Premier Brian Peckford klaagt het Trudeau Regime aan. Ken uw rechten.

Opsteller van het Handvest van rechten en vrijheden daagt het Trudeau-regime voor de rechter wegens schendingen van de in het Handvest gewaarborgde vrijheid van verkeer

Brian Peckford was gedurende een decennium premier van Newfoundland (1979-1989). Hij is de enige overlevende auteur van het Canadese Handvest van de Bill of Rights. Dit is een deel van de grondwet van ons land, en een geschenk van grote waarde, dat te weinigen van ons hebben gelezen, laat staan bestudeerd. Wij kunnen onze rechten niet uitoefenen en verdedigen zonder ze te kennen; dit is een gat in onze verdediging dat de huidige tirannen tegen ons hebben gebruikt. Het wordt tijd dat we het Handvest bestuderen; en onszelf in staat stellen om de vrijheden te leven die Peckford en de andere auteurs hebben vastgelegd in de hoogste wetten van ons land.

Hier is de Canadees Handvest van Rechten en Vrijheden. Het Handvest is de belangrijkste juridische verdediging van uw rechten en vrijheden. Druk het af, bestudeer het, hang het aan de muur, en draag een pocketversie bij je. Als je de hoogste wet van het land op zak hebt, kun je je verdedigen tegen iedereen, inclusief de politie, die je rechten op ongerechtvaardigde wijze schendt.

Over het handvest

Het Canadese Handvest van Rechten en Vrijheden is een in de grondwet van Canada verankerde wet op de rechten, die het eerste deel vormt van de Constitution Act van 1982.

Hier zijn enkele hoogtepunten:

De eerste regel van het Handvest luidt: "Overwegende dat Canada is gegrondvest op beginselen die de suprematie van God en de rechtsstaat erkennen". Dit is de hoogste wet in het land! De suprematie van God, niet Trudeau, Ford, en andere tirannen. De rechtsstaat geldt voor iedereen.

In het handvest zijn onze fundamentele vrijheden van geweten en godsdienst, gedachte, overtuiging, mening, meningsuiting, pers en communicatie, vergadering en vereniging, en ons stemrecht en recht om onze regeringen te kiezen, vastgelegd.

Het verankert ons recht om ons vrij te verplaatsen in en uit Canada, en binnen Canada. Dat omvat ook het recht om in elke provincie te werken.

Het handvest legt ons recht op leven, vrijheid en veiligheid vast; onze bescherming tegen misbruik binnen het rechtssysteem; onze rechten op gelijkheid; onze rechten op de Franse en Engelse taal; en onze rechten op onderwijskeuzes en -opties.

Afdeling 1 van het Handvest: Het Canadese handvest van rechten en vrijheden waarborgt de rechten en vrijheden die daarin zijn neergelegd, behoudens de redelijke beperkingen die bij de wet zijn voorzien en die in een vrije en democratische samenleving aantoonbaar kunnen worden gerechtvaardigd". Dat betekent dat deze rechten oppermachtig zijn en niet kunnen worden geschonden of vervangen door de regering zonder aantoonbare rechtvaardiging. Geen enkele regering heeft een aantoonbare rechtvaardiging voor haar onwettige handvest schendende covid-agenda mandaten die tegen onze handvestrechten ingaan.  

Merk op dat het handvest deze rechten en vrijheden garandeert voor elk individu; dat omvat U, ik en alle Canadezen. De rechten van het individu zijn onaantastbaar; zij kunnen niet worden opgeheven of weggenomen voor vermeende belangen van de samenleving. Het zijn uw individuele onvervreemdbare rechten.  

De huidige reisbeperkingen zijn een van de vele schendingen van onze rechten uit het Handvest. Wij hebben het recht om door dit land te reizen, maar ook om het in en uit te reizen. Trudeau's federale reisverbod is een directe schending van onze rechten.

Brian Peckford op The Strong and Free Truthcast

Over de video

Vorige week, op 26 januari, heeft Premier Brian Peckford, samen met Canada's grote verdedigers bij het Justice Center For Constitutional Freedom, een rechtszaak aangespannen tegen de regering Trudeau wegens schending van Mr Peckford's grondwettelijke recht op vrij verkeer in Canada.

We zitten allemaal in hetzelfde schuitje als de heer Peckford als het gaat om Trudeau's pogingen om onze rechten te schenden. Deze zaak heeft enorme implicaties voor ons allemaal, evenals enorme implicaties met betrekking tot veel van de andere schendingen van de rechten van het Handvest die in dit land plaatsvinden sinds de lancering van de covid-19 agenda.

Wat betreft de vraag hoe we allemaal kunnen helpen, wijst Peckford op voortdurende burgerlijke ongehoorzaamheid, voorlichting van burgers en voortdurende participatie. Door in heel Canada voortdurend protesten en activisme te houden, houden we de nodige druk op de politieke klasse. Peckford waarschuwt tegen pogingen om het handvest te veranderen.

Peckford verklaart: "Geen enkel document is perfect, en er zullen interpretaties zijn, maar we hebben inspraak in hoe het is geïnterpreteerden dus moeten we druk dat de politieke klasse, en dus ook de rechters, weten, dat wij weten: jullie proberen een ronde pen in een vierkant gat te wringen en dat pikken wij niet. Dat is onze beste kans, door burgerlijke ongehoorzaamheid, en burgereducatie, en voortdurende deelname."

Extra links:

 

De regering helpt ons misschien niet, maar Strong and Free Canada en de JCCF zeker wel. Help alstublieft de middelen te delen en steun deze organisaties.
Het Trozzi rapportWe willen je de beste bronnen bieden en nodigen je uit om je aan te melden voor onze e-mailnieuwsbrief.
Click image for ticket details
Telegram
Twitter
Facebook
E-mail
Afdrukken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CAPTCHA ImageAfbeelding wijzigen

Het Trozzi rapportWe willen je de beste bronnen bieden en nodigen je uit om je aan te melden voor onze e-mailnieuwsbrief.

Blijf als eerste op de hoogte wanneer Dr. Trozzi een nieuwe video of een nieuw artikel publiceert. Lid worden van onze e-mailnieuwsbrief is gratis en je kunt je instellingen voor meldingen op elk moment wijzigen.

nl_NLNederlands