Dr. Mark Trozzi

Dr. Trozzi: transformatie van spoedarts tot voltijds activist

Lianne Bridges Interview met medische insider en klokkenluider Dr Trozzi

Inleiding

In dit interview onderzoekt Lianne Bridges van Designing Transformation het persoonlijke verhaal en het insidersperspectief van Dr. Trozzi's transformatie van pre-covid noodarts, via covid front line MD, en de progressie naar klokkenluider en voltijds activist.

Beschrijving door Lianne Bridges

Interview met de leider van de verandering, Dr. Mark Trozzi - een moedige en ethische arts, activist geworden, en Canadese medische insider.

Mark is afgestudeerd aan de University of Western Ontario en beoefent al vijfentwintig jaar spoedeisende geneeskunde. Hij is een ervaren instructeur kritische reanimatie. Sinds het begin van de pandemie was hij oproepbaar op meerdere spoedeisende hulpafdelingen, waaronder een spoedeisende hulpafdeling die speciaal voor COVID was aangewezen, totdat hij in februari 2021 om morele redenen ontslag nam.

In mijn interview met Mark deelt hij zijn reis als medisch professional door de afgelopen 18 maanden van de pandemie. Hij geeft een insidersperspectief op het achterhouden van informatie, het verdraaien van gegevens door de overheid en de media, en het censureren van wetenschappelijke discussie en debat. Hij onthult wat hij uit de eerste hand heeft gezien en via discussies met collega's over wat er werkelijk aan de hand is in ziekenhuizen, versus wat er in de media wordt gemeld. Hij legt uit waarom het zo moeilijk is voor artsen en andere professionals in de gezondheidszorg om zich uit te spreken. Hij deelt ook zijn visie op natuurlijke immuniteit, therapeutische behandelingsmogelijkheden, overdracht van de ziekte en mandaten. Hij geeft aanbevelingen over hoe mensen betrokken kunnen raken om zichzelf, hun families en gemeenschappen te beschermen.

Dr. Trozzi: "De 'eerste golf' van de pandemie was absoluut de rustigste periode in mijn carrière, zowel op mijn gewone SEH als op mijn 'COVID-19 aangewezen' SEH waren er bijna geen patiënten, en bijna geen werk. Ik had meerdere lange ER diensten zonder een enkele patiënt.

Ik heb de indruk dat de ziekenhuisadministratie op elk niveau geen andere keuze had dan zich te onderwerpen aan de eindeloze top-down uitrol door regeringen van twijfelachtige nieuwe regels, protocollen en procedures. Mijn eerlijke gesprekken met collega's over mijn onderzoek en observaties, werden een probleem. Gevangen in dit dilemma vertelde een belangrijke administrateur, die ik zeer respecteer, mij dat 'mijn gedachten anderen ongemakkelijk maakten, en het moeilijk maakten om iedereen gemotiveerd en volgzaam te houden' met alle nieuwe protocollen en beperkingen. Sympathiek met de trieste situatie, handhaafde ik mijn klinische positie door te beloven 'op mijn tong te bijten elke keer dat ik dacht te gaan spreken over COVID-19' in het ziekenhuis. Dit was uiteindelijk ethisch onmogelijk voor mij, en half november begon ik mijn ER-werk af te bouwen, en half februari nam ik ontslag bij al mijn ER's, om conflicten te vermijden tussen mijn sociale, wettelijke en ethische verantwoordelijkheden; en de ziekenhuizen die ik een warm hart toedraag."

Het Trozzi rapportWe willen je de beste bronnen bieden en nodigen je uit om je aan te melden voor onze e-mailnieuwsbrief.
Telegram
Twitter
Facebook
E-mail
Afdrukken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CAPTCHA ImageAfbeelding wijzigen

Het Trozzi rapportWe willen je de beste bronnen bieden en nodigen je uit om je aan te melden voor onze e-mailnieuwsbrief.

Blijf als eerste op de hoogte wanneer Dr. Trozzi een nieuwe video of een nieuw artikel publiceert. Lid worden van onze e-mailnieuwsbrief is gratis en je kunt je instellingen voor meldingen op elk moment wijzigen.

nl_NLNederlands