Tohtori Mark Trozzi

ONTARIALAISET LÄÄKÄRIT NOSTAVAT PERUSKIRJAA KOSKEVIA VAATIMUKSIA CPSO:TA VASTAAN

OIKEUDENKÄYNNIT

LEHDISTÖTIEDOTE: 19. marraskuuta 2022

College of Physicians and Surgeons of Ontario v. tohtorit Trozzi, Phillips ja Luchkiw (Ontarion lääkäreiden ja kirurgien kollegio)
Asiakirjanumerot 22-006, 21-023, 22-102.
Kuulemispäivä: 23. marraskuuta 2022 - 9:00 am ET
 

Koska linkkiä kuulemiseen on pyydetty runsaasti, virkamiestuomioistuin on julkaissut livestream-linkin: https://www.youtube.com/watch?v=xS4A2z4UogY

ONTARIALAISET LÄÄKÄRIT NOSTAVAT PERUSKIRJAA KOSKEVIA VAATIMUKSIA CPSO:TA VASTAAN

Tohtoreiden Mark Trozzi, Patrick Phillips ja Crystal Luchkiw asianajaja Michael Alexander ilmoitti tänään, että Ontarion lääkärien ja kirurgien kollegion (CPSO) kurinpitotuomioistuin on myöntänyt hänen asiakkailleen ennennäkemättömän tilaisuuden haastaa kollegion pyrkimykset sanella, miten lääkäreiden tulisi harjoittaa lääketiedettä Covid-19:n suhteen 23. marraskuuta klo 9.00 järjestettävässä kuulemisessa.

Viimeisen puolentoista vuoden ajan kollegio on tutkinut lääkäreitä ja nostanut syytteitä heitä vastaan kolmen lääkärinammatin harjoittamista koskevan rajoituksen perusteella: lääkärit eivät saa sanoa mitään Covid-19:ää koskevien kansanterveydellisten määräysten ja suositusten vastaista, he eivät saa kirjoittaa lääketieteellisiä poikkeuslupia Covid-19-injektioita varten, paitsi äärimmäisissä olosuhteissa, eivätkä määrätä vaihtoehtoisia lääkkeitä, kuten ivermektiiniä, Covid-19:n ennaltaehkäisyyn ja hoitoon.

Tohtorit Trozzi, Phillips ja Luchkiw vastustavat näitä rajoituksia sillä perusteella, että kollegiolla ei ole lainsäädännöllistä toimivaltaa määrätä niitä lääkäreille ja potilaille. Lisäksi he väittävät, että rajoitukset itsessään loukkaavat perusoikeuksia, joita heillä ja heidän potilaillaan on lakien mukaan. Kanadan oikeuksien ja vapauksien peruskirjaeli sananvapauden sekä elämän, vapauden ja henkilökohtaisen turvallisuuden takeet. Viimeksi mainitun nojalla korkein oikeus on todennut, että kaiken lääketieteellisen päätöksenteon on perustuttava tietoon perustuvan suostumuksen periaatteeseen. Lääkärit väittävät, että rajoitukset ovat olennaisesti poistaneet molemmat oikeudet sekä lääkäreiden oikeuden harjoittaa lääkärin ammattia oman kliinisen harkintansa perusteella ja potilaita kuullen, mikä on lääkärin lupaan kuuluva etuoikeus.

Lääkärit väittävät myös, että kollegion tutkimuspäätökset, jotka ovat johtaneet heidät kurinpitokäsittelyyn, eivät täyttäneet kohtuullisia ja todennäköisiä perusteita koskevaa oikeudellista vaatimusta ja antoivat siten luvan laittomiin kalastusretkiin. Tämän väitteen hyväksyminen merkitsisi sitä, että kollegion syytetoimet kolmea lääkäriä vastaan päättyisivät.

Alexander kommentoi vireillä olevaa kuulemista seuraavasti: "Tietojemme mukaan tämä on ensimmäinen kerta, kun kollegion tuomioistuimen on pyydetty päättävän kollegion syytteiden lainkäyttövaltaan ja perustuslakiin perustuvasta pätevyydestä ennen kurinpitokäsittelyä. Kuuleminen on ainutlaatuinen myös siinä mielessä, että se kokoaa erillisiä kurinpitokäsittelyjä odottavat lääkärit yhteen esityskuulusteluun, jossa käsitellään perustavanlaatuisia oikeudellisia kysymyksiä, jotka ovat yhteisiä kaikille heidän tapauksilleen."

Alexander totesi myös: "Suurimmaksi osaksi näitä kysymyksiä ei ole aiemmin otettu esille kurinpitokäsittelyjen yhteydessä, koska Kanadan lääkäriliiton vakuutusjuristit, jotka tavallisesti edustavat lääkäreitä kollegion menettelyissä, eivät periaatteessa haasta kollegion toimivaltakysymyksiä tai oikeudenkäyntiä koskevia kysymyksiä. Peruskirja perusteet. Useimmat lääkärit eivät tiedä tätä, mikä on tragedia, jonka toivomme korjaavan keskiviikkona."

Lopuksi hän lisäsi: "Monet tässä kuulemisessa käsiteltävistä ongelmista ovat piilossa näkyvillä, ja niiden oikeudelliset ratkaisut ovat myös ilmeisiä. Toivon, että lautakunta näkee aiheelliseksi soveltaa lakia sellaisena kuin se on, toisin kuin mitä kollegio toivoo sen olevan."

Koska linkkiä kuulemiseen on pyydetty runsaasti, virkamiestuomioistuin on julkaissut livestream-linkin: https://www.youtube.com/watch?v=xS4A2z4UogY

HAASTATTELUJA VARTEN:

Ota yhteyttä Michael Alexanderiin numerossa 416-318-4512 tai sähköpostitse osoitteessa [email protected].

Trozzin raporttiHaluamme tarjota sinulle parhaat resurssit ja pyydämme sinua rekisteröitymään sähköpostiuutiskirjeeseemme.
Klikkaa kuvaa lippujen yksityiskohtia varten
Telegrammi
Twitter
Facebook
Sähköposti
Tulosta

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

CAPTCHA ImageVaihda kuva

Trozzin raporttiHaluamme tarjota sinulle parhaat resurssit ja pyydämme sinua rekisteröitymään sähköpostiuutiskirjeeseemme.

Kerro ensimmäisenä, kun tohtori Trozzi julkaisee uuden videon tai artikkelin. Liittyminen sähköpostiuutiskirjeeseemme on ilmaista, ja voit muuttaa ilmoitusasetuksiasi milloin tahansa.

fiSuomi